Concertul a fost organizat de Asociaţia Scena Urbană, care l-a adus pe dirijorul Florin Simion, cel care a orchestrat cântecele galeriei pentru a putea fi interpretate de instrumentişti şi cor. De asemenea, din Franţa, a venit muzicianul Gelu Florea, cel care a adaptat Oda Bucuriei lui Beethoven pentru a fi cântată de galeria Universităţii Cluj pe versurile imnului ”Slavă ţie, studenţie”. Pe scenă au urcat şi artişti consacraţi, precum mezzosoprana Alexandra Hordoan.
”Pentru noi a fost o provocare: noi, artiştii lirici, avem o altă viziune asupra muzicii, dar suporterii au o energie pe care de multe ori ne-am dori-o şi noi”, a spus Alexandra Hordoan.
Pentru soprana Tamara Pradan, acest proiect a reprezentat o provocare profesională. ”Suporterii au fost foarte concilianţi şi ne bucurăm de faptul că avem prilejul să realizăm acest proiect”, a spus artista lirică.
La spectacol au venit şi sportivii Universităţii Cluj, precum handbalista Corina Biriş. ”Sunt aici pentru că este vorba de Universitatea şi pentru că vrem şi noi să ne bucurăm alături de cei care ne susţin”, a spus sportiva.
Mulţi dintre cei care au urmărit concertul au fost copii. Suporterii care au venit la concert spun că ei au dorit prin acest gest să susţină echipele care evoluează cu simbolul U pe piept, indiferent că este vorba de echipa de fotbal, care evoluează în Liga a III-a, de echipa de baschet masculin, care a obţinut titlul de campioană a României şi acum are un parcurs european sau de oricare altă echipă, sportiv sau sportivă legitimată la Universitatea Cluj.